Curiozități despre utilizarea betonului

Turnarea aleilor din beton

Motive pentru care se fisurează betonul

Avantajele utilizării betonului în construcții

Opțiunile sunt diverse în alegerea materialului pentru construcția casei tale, însă trebuie avute în vedere beneficiile și neajunsurile fiecăruia, dar și costurile de construcție și de întreținere.

Construcțiile din beton reprezintă o alegere bună din toate punctele de vedere și din punct de vedere al rezistenței, al întreținerii și al costurilor de construcție, avantaje pe care le vom prezenta în cele ce urmează:

1. Clădirile făcute din beton rezistă până la 250 de ani, spre deosebire de lemn sau chirpici care au o durată de viață de aproximativ 80-100 de ani și necesită întreținere o dată la câțiva ani. În cazul în care terenul vă aparține și nu aveți intenția să demolați imobilul țn 15-20 de ani, recomandăm folosirea betonului.

2. Întreținerea este usoară și rentabilă. O cladire construită din beton necesită renovare cam o data la 50 de ani, desigur ne referim la structura și nu la celelate elemente componente (geamuri, uși, tencuială sau alte elemente interioare). Întretinerea caselor de lemn este destul de costisitoare. comparativ cu cele din beton, care nu trebuie tratate periodic.

3. Clădirile din beton rezistă mai bine în caz de incendiu decât cele de lemn. De obicei structura clădirilor din beton este puțin sau deloc afectată, spre deosebire de imobilele construite din lemn.

4. Pereții din beton sunt și mai rezisteți, iar costurile sunt reduse spre deosebire de alte materiale, în cazul reconstrucției imobilului după un dezastru natural.

5. Pereții din beton păstrează caldura în interior iarna și frigul vara.

6. Betonul este un bun izolator fonic. Acesta creează un strat natural de izolare fonică, care este perfect pentru mediile urbane sau proprietăți în apropierea arterelor principale, calilor ferate sau alte zone zgomotoase.

7. O persoană obișnuită își petrece 80% din timp în înterior, fie că vorbim de propria locuință sau la locul de muncă. Asta înseamnă că un mediu sanatos este vital, pentru nevoile individuale. Betonul blochează alergenii, radonul și alte toxine, care pot fi problematice.

Construcțiile sunt investiții pe termen lung, deci trebuie făcute inteligent, chiar daca costurile de construcție sunt un pic mai mari. Se merită efortul, deoarece balanța este inclinată de întreținerea ieftină, rezistența crescută și durata de viață extinsă.

Păstrarea și reutilizarea clădirilor din beton contribuie la conservarea resurselor noastre și la conservarea mediului.

Solicită mai multe informații